Rödkullor

Rödkullor

Våra kor är av en gammal lantras, Rödkullan. Den är en kullig, dvs hornlös, ko som är röd i färgen med ev få vita tecken. Den har den gamla rasens goda egenskaper och beskrivs ofta ha ”ett livligt temperament, ett gott lynne, god hållbarhet, starka ben och klövar, god fruktsamhet, lätta kalvningar och goda modersegenskaper”. Den kan med fördel vistas ute även under den kalla delen av året om landskapet passar för det. Våra individer är ett härligt gäng som ger oss fantastiska öppna omgivningar under tiden de går hos oss, och underbara produkter därefter. 

På Lilla Bölö Gård produceras naturbeteskött och design i en helhet. Vi försöker ha huvudet uppe ur sanden, vill tro på vad vi gör och vara ärliga i våra val. Vi har som mål att ha en produktion som är sann. Sann mot djuren genom ett så naturligt liv som möjligt och fullt tillvaratagande av det de ger oss. Sann mot naturen för ett varaktigt perspektiv och effekter vi känner till. Sann mot er konsumenter då det ni ser är det som är. Vårt mål är varsam produktion för sann, äkta mat och naturlig design.

Henning & Malvina Feltlind, Lilla Bölö Gård, 570 84 Mörlunda  E-post: hej@lillabolo.se  Telefon: 070-321 57 96, 070-605 27 56

© Lilla Bölö Gård 2017 ● Hemsida, illustrationer och logotype av www.emmajansson.se