Får

Får

Våra får är av två olika raser, texelfår och gotlandsfår. Det är två vitt skilda raser i både lynne och utseende. Texel är en klassisk och tålig köttras, med lugnt lynne. Den är helvit med tjock kompakt ull och lite lägre och kompaktare i kroppen än andra raser. Gotlandsfåret är ett pälsfår som har ett piggare, mer livligt temperament utan att för den delen vara skygga. De är snarare nyfikna och följer gärna vad vi eller våra hundar gör. Gotlandsfåren har svarta huvuden och grå ull i olika nyanser och med fantastiska glansiga lockar.

På Lilla Bölö Gård produceras naturbeteskött och design i en helhet. Vi försöker ha huvudet uppe ur sanden, vill tro på vad vi gör och vara ärliga i våra val. Vi har som mål att ha en produktion som är sann. Sann mot djuren genom ett så naturligt liv som möjligt och fullt tillvaratagande av det de ger oss. Sann mot naturen för ett varaktigt perspektiv och effekter vi känner till. Sann mot er konsumenter då det ni ser är det som är. Vårt mål är varsam produktion för sann, äkta mat och naturlig design.

Henning & Malvina Feltlind, Lilla Bölö Gård, 570 84 Mörlunda  E-post: hej@lillabolo.se  Telefon: 070-321 57 96, 070-605 27 56

© Lilla Bölö Gård 2017 ● Hemsida, illustrationer och logotype av www.emmajansson.se