Must

Must

Runt om vårt hus breder en gammal fruktträdgård ut sig. Den omger oss med underbart knotiga gamla träd, perfekta att klättra i, som förser oss med den mest fantastiska frukt. Grunden är väl planerad. Alla träd har flera sorter inympade på grundstammen och sorterna är noga utvalda utifrån pollinering och placering.


Länge kan man gå och titta och smaka på dessa underbara frukter. Rösena ligger spridda emellan dem och önskar man vila benen kan man med fördel göra det på ett av minnena från våra hårt arbetande förfäder. Troligen kommer även någon av tackorna förbi och undrar vad som kan tänkas vara på gång. Eller om hon kan få smaka lite av äpplet. På andra sidan staketet väntar Tjahppa. Hon väntar på att antingen få flytta lite på de där tackorna. Eller på att också hon få smaka på äpplet. För vi tycker alla om den där frukten.


Självklart tar vi också tillvara på frukten på gården. Äpplena kör vi till ett musteri som ger tillbaka den mest fantastiska dryck som passar nästan alla och till nästan allt. Smaken varierar med sorterna, tidpun-kten och vädret. Exakt vilka sorter det är vet vi dock inte. Vi smakar, gissar och väljer utifrån smak och mognad. Vi längtar efter att veta mer. Men till dess bara njuter vi.

Vill du också njuta av vår must kan du köpa den i samband med köttleverans, på REKO-ringar, när vi dyker upp på en marknad eller på gården efter en förberedande pling. Pris 150 kr/3 l